tirsdag 30. april 2013

Maikaker

Mai er rett rundt hjørnet og det er mange anledninger til å bake en kake nå i mai. Vi har 17. mai, det er komfirmasjoner, kanskje er det bryllup, pinse, bursdager og andre fridager hvor man kan kose deg litt. Foruten desember er vel mai den store kakemånenden. Her kommer mine tips til kaker som kan bakes nå i mai!

mandag 29. april 2013

Kjeks med havregryn og rosin


Et av mine første innlegg på bloggen for et og et halvt år siden var disse kjeksene med havregryn og rosin. Tiden har jammen gått fort, og siden den tid har det kommet mange nye oppskrifter. Og jeg har testet ut mange oppskrifter på kjeks. Men en ting mener jeg forsatt den dag i dag, og det er at disse kjeksene er noe av det beste jeg vet.

søndag 28. april 2013

Laks med sesamfrø, wokgrønnsaker og soyasaus


Trenger du litt inspriasjon til fiskemiddagen? Prøv denne. Knallgod og veldig enkel! Alt du trenger å gjøre er å hakke opp litt grønnsaker, steke fisk og blande sammen ingrediensene til sausen. Hverdagsmiddag som lages på en-to-tre! 

fredag 26. april 2013

Luksussalat med kylling, parmasan, bacon og karamelliserte valnøtter


Nå er det lenge siden siste innlegg. Det har vært mye styr i det siste og i går ble jeg endelig ferdig med en eksamen jeg har lest mye til. Godt å bli ferdig, slik at det kan bli litt hverdag igjen. Helg er det snart også. Frihelg faktisk. Så den skal nytes ute i det som forhåpentligvis blir fint og varmt vær. Det ser i hvert fall lovende ut.

torsdag 11. april 2013

Sjokoladeterte


Endelig har jeg klart å lage min første 100 % vellykkete tertebunn/paibunn. Jeg har alltid hatt problemer med å få det til, men nå har jeg endelig funnet en framgangsmåte som selv jeg mestrer uten store problemer. Og klarer jeg det klarer i hvert fall du det! Ikke krever det mange timer på kjøkkenet heller. Eller, det vil si, det tar litt tid fra start til mål, men det meste av dette er hviletid. Tiden du faktisk legger i det er ikke lang. Så her kommer oppskriften på 100 % vellykket terte med sjokoladefyll som smelter i munnen!

onsdag 10. april 2013

Ovnsbakte søtpoterbåter, sjalottløk og tomat


Jeg har en lite hang-up på søtpoteter om dagen har har nok spist det mer enn jeg liker å innrømme. Men det er bare så utrolig godt! De blir fantastisk gode når du baker dem i oven og med litt bakt sjalottløk og tomat blir det perfekt tilbehør til middag. Passer kjempegodt til svin f.eks.

tirsdag 9. april 2013

Pannekaker for bikinisesongen


Vi er nå på riktig side av påskeferie og sommeren nærmer seg. Noe som er utrolig deilig! Du har kanskje som meg begynt å tenke litt på bikinikroppen og trenger noen nye supre ideer på deilig mat som ikke gjør skade, men som heller hjelper deg på god vei til å få vekk det lille ekstra som kanskje kom på i løpet av påskeferien. Det er i hvert fall mitt utgangspunk.

mandag 8. april 2013

Blomkålsuppe 2.0


Jeg har tidligere skrevet om blomkålsuppe på bloggen, men har forbedret oppskriften og derfor kommer det en ny versjon her. Blomkålsuppe er både enkelt, godt, sunt og billig. Og bedre kan det jo ikke bli synes jeg. Her kommer den nye oppskriften:

søndag 7. april 2013

Sjokoladekake på bål


Vinteren er snart over, men det er ikke for sent å ta turen ut i skogen med ved, pølser og kakao. Været om dagen er helt på topp, og det er ikke mye som er bedre enn å nyte vårsola ute. På fredag tok vi med oss mat, drikke og godt humør ut i oslomarka. Vi fant oss en bålplass, tente bål og koste oss masse med pølser, pinnebrød og kakao. Ei av jentene hadde akkurat hatt bursdag også, så da lagde vi like så godt sjokoladekake på bålet. Kjempegodt!

torsdag 4. april 2013

Søtpotetlapper med bacon


Jeg elsker søtpoteter. Egentlig er jeg veldig glad i poteter sånn generelt, men det er noe ekstra med disse søtpotetene. Jeg liker også amerikanske pannekaker. Veldig mye, har du kanskje skjønt om du har bladd igjennom alle oppskriftene min her, for det er mange oppskrifter på amerikanske pannekaker.

tirsdag 2. april 2013

Sellerirot suppe med purre og eple



Det er første dag etter påske og er du som meg har du kanskje spist litt påskegodt, kost deg med vafler og andre godsaker. Jeg må først bare få si at påsken i år har vært helt fantastisk! Vært kunne ikke vært bedre og det har vært en drøm ute i skiløpa. Håper dere også har hatt det helt fantastisk! Men nå er det tilbake til hverdagen og sunn, god mat. Jeg vil derfor friste med denne suppa i dag. Ikke ikke vært sunnere, noe som jeg føler trenger for min del. Samtidig er den utrolig god og veldig enkel. Akkurat det man trenger når første dagen tilbake i jobb er unnagjort. Enjoy!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...