lørdag 31. august 2013

Potetsalat med reddik


Sommeren og grillsesongen er nok så godt som over for denne gang, men gode pølser og en god hjemmelaget potetsalat kan forsatt bli et bra måltid. Her kommer oppskrift på potetsalat med reddik.

tirsdag 27. august 2013

Ovnsbakt vårrull med ørret


I det siste har det blitt veldig mange vårrullmiddag. Jeg rett og slett elsker det. Det er fastfood på sitt beste, og vil du se en tidligere oppskrift fra bloggen kan du trykke HER. Denne gangen er det riktignok en litt annen type vårrull. Nå er den fylt med deilig ørret og dette er altså en superduper måte å kombinere fisk med rask og lett hverdagsmiddag.

søndag 25. august 2013

Blåbærmuffins


Endelig er det norske blåbær å finne og her kommer oppskrift på knallgode og veldig enkle blåbærmuffins!

fredag 23. august 2013

Hoisin-burger med nudelsalat


Burger er helgemat, men burger må vel ikke alltid være burger, burgerbrød og salat. Gjør det vel? Her kommer en litt annerledes burgermiddag med gode asiatiske smaker og spennende nudelsalat. Fastfood er det fortsatt.

torsdag 22. august 2013

Snickerskake


Denne kaka er mektig. Veldig mektig. Ganske overveldende å lage også, for å være ærlig. Men så lenge man gjør seg ferdig med et trinn av gangen går der greit. Og for et resultat! Når kaka blir smakende som dette er det absolutt verdt å bruke litt tid på kjøkkenet. Desverre klarer du bare et lite stykke. Så mektig er den. Hadde jeg visst at den skulle blitt så god hadde jeg droppet middag. Helt seriøst, jeg angret.

onsdag 21. august 2013

Grønnsakssushi med sennep og laks


Sushi er noe av det beste jeg vet. Det blir ikke ofte til at jeg lager det selv, men jeg har prøvd det før og gjør det gjerne igjen. Denne gangen fikk jeg et lite spark bak da Matbloggsentralen i sammarbeid med godfisk.no arrangerer sushikonkurranse. En god nok grunn til å endelig legge ut en sushioppskrift her på bloggen, med andre ord.

søndag 18. august 2013

Pasta med mager pesto


Jeg vet ikke om det egentlig er lov til å kalle dette for pasta med pesto. En av hovedingrediensene i pesto er olivenolje, noe som ikke er med i denne oppskriften. Men når det er sagt blir smaken og konsistensen veldig lik. Og siden oljen er blitt erstattet med cottage cheese er det en mye magrere variant. Med andre ord en god start på uka og et hett tips til kjøttfri mandag!

lørdag 17. august 2013

Bringebærmojito


Endelig helg! Denne uka har vært trasig lang for min del. Ting har absolutt ikke gått som planlagt på laben og selv om det bare er et par uker siden ferie føler jeg at jeg trenger en ny en. Jeg satser absolutt på en bedre uke neste uke.

fredag 16. august 2013

Burger med tzatziki


Det er fredag og snart er det helg. Nokså etterlengtet denne gang. Tanken på å komme hjem, slenge beina i sofaen og kose seg med en skikkelig burger er absolutt ikke feil. Gleder meg. Dagens blogginnlegg er en greskinspirert burger med tzatziki. Skikkelig digg, og med smaken av sommer. Passer godt til en øl på en fredag.

mandag 12. august 2013

Penne All'arrabbiata- Pasta med sterk tomatsaus


Etter å ha bodd sammen med min kjære i noen år har jeg virkelig begynt å få smaken for pasta. Før han kom inn i bildet ville jeg aldri funnet på å lage pasta til middag, men det er absolutt ikke tilfelle nå lengre. Selv om potet fortsatt er min favoritt, blir det nå alltid planlagt minst en pastarett når ukesmenyen skal bestemmes søndag kveld. Forrige uke prøvde vi pasta med en sterk tomatsaus fra Familiekokeboka. Knallgodt og enkelt! Her kommer oppskriften som passet til to middager og to lunsjer:

søndag 11. august 2013

Iskaffe


Det er noe spesielt med sommerdagene. Dagene hvor du bare kan sitte ute på verandaen med en god bok. Ingen dårlig samvittighet. Ikke noe annet som må gjøres. Desverre er det ikke så mange av dem, og været i det siste har mildt sagt vært varierende. Men når sola først glimter til må jeg bare sette meg godt til rette. Nyte det. For plutselig. En time eller to senere lyner det og tordner. Jeg tror det oppsummerer den siste uka i hvert fall.

torsdag 8. august 2013

Red velvet cupcakes


Forrige helg var det klart for sommerfest med gode venner. Det var en fantastisk hyggelig kveld med god mat og godt drikke. For anledningen bakte jeg disse herlighetene, og jeg gleder meg allerede til neste gang!

tirsdag 6. august 2013

Frittata med vannkastanje- og myntesalat


Studielånet har fortsatt ikke kommet, og siden jeg har jobbet med studier eller hatt ferie de siste ukene uten noe særlig jobbing begynner matkassa virkelig å bli tom. Det var derfor en liten utfordring når ukens meny skulle skrives, men vi fikk det til. Under 400 kr for alle ingredienser, både grønnsaker og kjøtt. I tillegg til alt annet som trengs i løpet av en uke. Det krever litt planlegging, men det er absolutt ikke umulig å spise godt, variert, sunt og billig. Du må bare legge litt energi inn i planlegginga. Et par vegetarmåltider i løpet av uka hjelper veldig på, og en pastarett (oppskrift kommer!) eller to gjør underverker for lommeboka. Hvis du i tillegg er flink og baker brød, lager en pizzabunn og kanskje noen pitabrød kan du kutte utgifter betraktelig. Og jeg må si det er ganske gøy å få til 7 gode middag + frokoster og lunsjer for under 400. Når det er sagt så håper jeg studielånet kommer til uka ;)

fredag 2. august 2013

Eltefrie ciabatta

Det er fredag og endelig helg for de av oss som har begynt å jobbe. Resten av dere regner jeg med koser dere masse, selv om dette kanskje er siste helg før ferien er over. Uansett om det er ferie eller helg er det godt med ferske rundstykker til frokst. Setter du denne deigen i kveld får du garantert en herlig frokost i morgen.

torsdag 1. august 2013

BLTE - kveldssnacks i sommervarmen

Selv om min ferie er over er det fortsatt sommer, sola skinner og været er herlig. For meg betyr sommervarmen mindre matlyst, men jeg er vel kanskje ikke den eneste som føler det slik. Det blir mye salater, bær, smoothie, is og alt annet som er godt. På de varmeste dagene frister ikke middag stort. Det er ofte utpå kvelden når temperaturen begynner å gå ned at sulten kommer snikende. Så hvorfor ikke nyte sommerkveldene på verandaen med en god sandwich?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...