Sider

søndag 11. mars 2012

Hestekake


I går var det bursdag, og bursdagskaken måtte selvfølgelig være en hest. Den ble veldig god og var ganske enkel å sette sammen.
Sjokoladekaka finner du oppskrift på her.

I tillegg til sjokoladekake trenger du:

Til fyllet:
1 pose Vaniljesaus til koking
2,5 dl Melk
1 dl Kremfløte

Til glasuren:
200 g kokesjokolade
150 g Smør
1 Eggeplomme
100 g Melis

Til Pynt:
1 pk Hvit marsipan
Pyntegelé Grønn
Pyntegelé Rød


Slik gjør du:
Først må du lage sjokoladekaka. Den må være helt kald før du begynner med resten så det kan være lurt å lage den kvelden før, evt tidlig på dagen.

Så må du lage vaniljekremen. Da er det bare å følge oppskriften bak på posen, men i stedet for å bruke 5 dl melk så bruker du 2,5 dl melk og 1 dl kremfløte. Da blir den tykk og fin. Sett den i kjøleskapet slik at den også blir helt kald før du begynner å montere.

Glasuren lager du ved å smelte sjokoladen og smøret i en bolle over en kjele med kokende vann. Når det er smeltet blander du inn eggeplommen og melisen.


Av marsipanen lager du øyne, ører, tenner, nese og tunge og så kan du pynte de med pyntegelen.


Når du skal sette alt sammen begynner du med å dele sjokoladekaka i to, for så å legge vaniljekremen i midten. Jeg synes det er en god idé å sette kaka i kjøleskapet igjen i ca 10 min slik at kremen får satt seg litt. Så er det bare å helle på glasuren og sette på ansiktet. Ta litt glasur bakpå tennene og tunga slik at det sitter godt.


Håper alle har hatt en strålende helg!



2 kommentarer:

  1. Hihi, denne får meg til å smile Gunn! Takk, ser veldig godt ut med vaniljekrem inni!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Det var det jeg håpet på med denne kaka :)

      Slett