Sider

fredag 2. mars 2012

Hjemmelaget pizza


I kveld koser vi oss med hjemmelaget pizza. Jeg syns det er en ypperlig måte å bruke opp litt rester som slenger i rundt i kjøleskapet, samtidig som det er en enkel middag som kan nytes på sofaen til en god film. Akkurat det skal vi gjøre i kveld. Deilig med litt av tid etter en lang uke.

Dette trenger du:
Pizzabunn:
1 pk gjær
3 dl vann
5 dl sammalt hvete grov
4 dl hvetemel
Litt olje

Pizzasaus:
3 sjalottløk
2 bokser med knuste tomater
3 fedd hvitløk
Basilikum
Salt
Pepper
Litt olje

Topping:
I dag brukte jeg litt stekt bacon, chorizopølse, ost og litt basilikum, men bruk det du liker aller best!

Slik gjør du:
Begynn med pizzadeigen. Bland alt sammen og elt godt. La deigen heve i ca 1 time (eller til dobbel størrelse). Når den har hevet er det bare kjevle den ut med litt hvetemel på benken. Jeg pleier å løfte den over på et stekebrett med bakepapir før den er helt ferdig utkjevlet og kjevle ferdig der. Da slipper deigen å revne når den flyttes.

 


Så skal deigen etterheves, og mens det gjøres kan du lage pizzasausen. Brun finhakket sjalottløk og hvitløk i litt olje. Tilsett så tomatene og smak til med salt, pepper og basilikum. Fordel så sausen over bunnen og ha på ønsket fyll.



Sett så i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.


God helg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar