Sider

lørdag 2. november 2013

Vafler med eple og kanel


Jeg elsker vafler. Jeg er sikker på jeg kunne spist det hver dag og flere ganger om dagen for den saks skyld. Og det er ikke noe jeg bare sier. Ofte i helgene lager jeg en stor røre lørdags morgen. Den blir da brukt til frokost og lunsj både lørdag og søndag. Noen ganger kveldsmat også. Det blir mye vafler. Siden det er helg later jeg som det er lov. Og disse vaflene har faktisk en del mindre sukker og mel enn vanlige vafler på grunn av eplene. Så da er det vel greit?

Alle vaffeloppskriftene på bloggen kan du finne HER. Men det er en oppskrift som har manglet. Det er vafler med eple og kanel. Jeg elsker denne kombinasjonen og har ofte litt kanel på eplebåtene mine eller kanel og eplesyltetøy på havregrøten. Disse vaflene er også geniale om du har et par epler liggende som burde brukes raskt. Her kommer oppskriften på mine favorittvafler:

Dette trenger du:
250 g hvetemel
50 g sukker (kommer selvfølgelig an på hvor søte epler du bruker)
150 g smør, smeltet
4,5 dl melk
2 egg
2 medium epler, skrelt og revet (jeg hadde litt over 200 g revet eple)
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts vaniljesukker
2 ts kanel

Slik gjør du:
Visp sammen egg og sukker. Bland inn resten av ingrediensene og visp til en glatt røre. La røra svelle i ca 30 minutter før du steker vaflene.


Ha en knallfin helg :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar