Sider

tirsdag 7. februar 2012

Kjøttboller

En av rettene jeg serverte på cocktailpartyet i helgen var kjøttboller. De fløy avgårde før alle gjestene klarte å komme seg i hus. De var veldig enkle å lage og det tok ikke veldig lang tid heller.

Dette trenger du:
Olivenolje
2 rødløk, veldig finhakket
800 g svinekjøttdeig
2 egg
Sitronsaft
Spisskummen
Kajennepepper
Mynte, finhakket
Chili
Salt
Pepper

Det første du gjør er å steke løken på middels varme, slik at den blir myk, men ikke brun. Så tar du den av platen og lar den kjøle seg ned.


Rør sammen kjøttet, egg, litt sitronsaft, spisskummen, kajennepepper, salt, pepper, mynte og chili. Kna alle ingrediensene sammen.



Stek så en liten prøvebolle og sjekk om krydderet er riktig.



Når det smaker bra (ofte etter et par prøveboller) er det bare å steke opp alle kjøttbollene. De bør serveres varme og gjerne med et tomatsaus eller noe lignende til. Jeg serverte med salsa og guacamole og det ble veldig godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar