Sider

torsdag 22. mars 2012

Hjemmelaget grove pølsebrød og rundstykker


I dag ble det pølsemiddag. Og hva er vel da bedre enn hjemmelagde pølsebrød? Inspirert ble jeg av bloggen matpåbordet. Fantastisk mye fint der.

Jeg lagde 6 pølsebrød siden det var det vi trengte til dagens middag, så da ble 10 rundstykker også. Mest fordi vi hadde litt lite brød i skuffen. Men lag gjerne 16 pølsebrød og frys ned. Da blir middagene plutselig veldig raske!

Dette trenger du:
1 pk tørrgjær
ca 8 dl vann
140 g havregryn
2 ss salt
800 g hvetemel
240 g sammalt hvete, grov

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene sammen og elt deigen. La den heve i ca 1 time. Del deigen i 16 og form den som pølsebrød/rundstykker.



Så kan du pensle dem med litt vann og strø på litt havregryn om ønskelig.

De settes så i en kald ovn. Skru ovnen på 200 grader og la de stå i ca 30 minutter.


Avkjøl på rist.


4 kommentarer:

  1. kan jeg bruke normal gjær istedenfor tørrgjær?

    SvarSlett
  2. Det går selvfølgelig ann! Da må du bare huske å ha vannet på ca 37 grader :)

    SvarSlett
  3. Bruker du ikke noe olje eller smør i deigen?

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, det gjør jeg ikke. Men det går fint an å tilsette litt smør eller olje om du ønsker det. :)

      Slett