Sider

tirsdag 27. mars 2012

Vårruller!


Vårruller er fantastisk godt! Og før i går tenkte jeg at det det var vanskelig å lage, men det var det faktisk ikke. Rask, sunn og god mat ble det :)

Dette trenger du (18 stykker): 
600 g kyllingkjøttdeig  
300 g snittet hodekål 
2 finhakket løk
2 revene gulrøtter 
4,5 ss sweet chilisaus
1,5 ss fiskesaus
1,5 ss soyasuas (Jeg bruker den med mindre tilsatt salt, siden fiskesausen er veldig salt.)
18 blad med filodeig
Olje til steking og pensling
Vann til liming.

Om det blir noen igjen er det bare til å frysen dem. 


Slik gjør du: 
Stek løken med litt olje til den er blank. Tilsett hodekålen og stek til den blir myk. Dette tar et par minutter. Tilsett så revene gulrøtter, soyasaus, fiskesaus og søt chilisaus. 

 
Stek kjøttdeigen i en annen gryte med litt olje, for du blander den med grønnsakene. Avkjøl så blandingen. Det er viktig at den er nesten helt kald før du tar den på filodeigen, ellers har deigen veldig lett for å sprekke. 



Når fyllet er blitt nesten kaldt fordeler du 1-2 ss med fyllet på filodeigen. Hvis du tar mye er det også lett at de sprekker, så det anbefaler jeg at du ikke gjør. Brett så som vist på bildene og lim den siste spissen med vann. 




 
 

Legg vårrullene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir. Før de går i ovnen pensler du dem med litt olje. Stek på ca 225 grader i 10 min. 


Nyt med salat og/eller ris til!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar