I dag ville jeg lage en litt ekstra god lunsj, og da ble det hjemmelagde scones. Det ble veldig godt, og scones er kjempeenkelt å lage. Tar ca 20 min inkludert steketid. Så det går fint an å lage disse til frokost om man ikke har dårlig tid.
Dette trenger du:
2 egg
2 ss honning
50 g mykt smør
1 dl blioladrikk
100 g hvetemel
100 g sammalt hvete, grov
3 ts bakepulver
1 ts malt kanel
1/2 ts salt
100 g havregryn
50 g rosiner
Pisk eggene med honning.
Rør ut det myke smøret i eggene sammen med biolaen.
Bland sammen resten av ingrediensene og elt deigen godt sammen.
Kjevle deigen ut i ca 1,5 cm tykkelse. Husk mel da deigen er litt klissete.
Legg dem på plate med bakepapir og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 10 min.
Smaker helt fantastisk når de forsatt er litt varme :)
Nam, nam! Sitter nå å spiser scones=) Ble ikke helt som din oppskrift, for kom opp på kjøkkenet å innså at jeg manglet både biola og sammalt hvete. Erstattet med vaniljeyoghurt og sammalt rug. Ble bra det også!
SvarSlettDet høres veldig godt ut! Vanilje er jo så nam i brødbaking :)
Slett