lørdag 14. januar 2012
Yoghurtbrød med vanilje og hasselnøtter
Jeg har blitt litt hekta på yoghurtbrød denne uka. Det var så enkelt å lage, deilig å slippe all hevingen og slikt som er med gjærbakst. Det som også er fint med yoghurtbrød er at det blir veldig saftig, og det blir ikke så fort tørt. Denne gangen har jeg eksperimentert litt og laget et brød med vanilje- og hasselnøttsmak. Litt gøy når det grove brødet smaker så spenstig og godt!
Ingrediensene er ganske like som ved det forrige brødet, bare med noen få justeringer.
Dette trenger du:
150 g hvetemel
50 g hvetekim
50 g kruskakli
300 g sammalt hvete grov
50 g hasselnøttkjerner, grovhakket
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts salt
1 egg
1 beger vaniljeyoghurt (ca 4,5 dl). Jeg brukte Tine JA, for den er så god!
Brødet skal stekes på 190 grader i ca 40 min.
Slik gjør du:
Først blander du mel, hvetekim, kruskakli, bakepulver, natron, hasselnøttene og salt. Så visper du egget og yoghurten før du blander det sammen med alt det tørre.
Elt deigen litt på en benkeplate med litt mel og form den til en stor rund bolle som er ca 5 cm høy.
Legg bollen på et stekebrett med bakepapir og skjær et kryss.
Så er det bare å sette det i ovnen og avkjøle det på rist når det er ferdig.
Dette brødet er kjempegodt med bringerbærsyltetøy på :)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar