I går bakte jeg grove rundstykker. Jeg syns det er veldig godt å ha litt yoghurt eller kesam i. Da blir de veldig saftige og veldig gode. Denne gangen brukte jeg vaniljekesam, da får de litt ekstra god smak, og det liker vi! Denne oppskriften gir 24 rundstykker. Jeg bruker mange forskjellige melsorter, men det er veldig smak og behag. Bruk det som står i skapet! Det gjør jeg i hverfall :)
Dette trenger du:
500 g sammalt hvete grov
50 g hvetekim
100 g kruskakli
150 g havregryn
100 g sesamfrø
350 g hvetemel
1 pk gjær
6,5 dl vann
1 boks vaniljekesam
Og sånn gjør du det:
Bland alt sammen. Elt deigen og la den heve i 1 time.
Så er det bare å nyte et par til kveldsmat mens de fortsatt er varme!
Disse var deilige og minnet meg om min tid i Norge. Tusen takk!
SvarSlettSå hyggelig å høre :)
Slett