I dag er det endelig søndag. Været har vært på topp, vi har spist fastelavnsbolle og brukt god tid på middag. Utrolig koselig! Dagens middag var svinestek med potetmos og saus. Alt laget fra bunn av. Det tar jo litt tid, men det ble helt sinnsykt godt (ikke for å skryte altså). Dessuten er det jo kjempeenkelt å lage, veldig lite du kan drite deg ut på, faktisk.
Dette trenger du til to personer:
1 svinestek
Krydder (jeg bruker forest blend, pepper og hvitløk)
3 gulrøtter
1 rødløk
8 små poteter
1,5 dl melk
2 ss smør
1 buljongterning
Sukkerkulør
2-3 ss mel
Slik gjør du..:
...Med steken:
Gni den først inn med krydder og brun den i en stekepanne.
Rødløken og gulrøttene som er stekt sammen med steken blir kjempegode som tilbehør!
...Med potetmosen:
Først må potetene kokes godt. Det tar ca 30 min for små poteter. Så er det bare å mose dem med en gaffel, tilsette melk og smør og gi det et oppkok. Smak til med salt og pepper.
Først må det lages en jevning. Da bruker jeg ca 3 ss mel, kraften som har ligget med steken og litt ekstra vann. Til to blir det bra med 5 dl væske totalt. Jeg rister mel og væske godt sammen i en shaker før jeg heller det i kjelen og tilsetter en buljong og sukkerkulør. La sausen koke i 5 min.
Så er det bare å servere.
Håper alle har hatt en superfin helg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar