Sider

mandag 19. mars 2012

Grove speltrundstykker med solsikkekjerner


Da var det mandag nok en gang. Brødboksen er tom og kroppen er i eksamensmodus. Da er det viktig å fylle opp brødboksen og kroppen med sunn og god energi. I kveld har jeg laget speltrundstykker som ble utrolig gode og saftige.

Disse kan veldig godt fryses og tas opp igjen. Da holder de seg ferske lenge!

Dette trenger du (til en stor posjon, du kan godt lage halve):
2 pakker tørrgjær
6 ss olje
6,5 dl vann
500 g grovt speltmel
200 g grovt rugmel
50 g kruskakli
50 g solsikkekjerner
200 g sammalt hvete, grov
6-7 ss hvetemel

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene sammen og elt deigen. La den heve i 1 time.


Trill så ut til boller og klem litt flate. Jeg lagde 12 store rundstykker, men du kan gjerne lage mindre 16 også.

 


Pensle med litt vann og strø på noen solsikkekjerner til pynt. Om du vil kan du la de etterheve i 20 min, men har du litt dårlig tid er det bare å hive dem rett i ovnen på ca 200 grader i ca 15 min litt avhengig av størrelse.


Avkjøl på rist og nyt et godt rundstykke til kvelds!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar