Sider
▼
søndag 18. mars 2012
Oksestek med fløtegratinerte poteter og sjysaus
I dag er det søndag og søndagsmiddagen i dag er oksestek. Utrolig godt og egentlig veldig lett å lage. Det positive er jo at man ikke trenger å bruke hele ettermiddagen på kjøkkenet, men at man heller kan kose seg med andre ting. Og ikke minst kose seg med middagen når den er klar.
I kveld har vi kost oss med litt vin til maten også. Fantastisk søndag!
Dette trenger du (til tre stykker):
Til steken:
1 Oksestek
Salt
Pepper
Grillkrydder
5 dl vann
Smør
3 gulrøtter
3 sjalottløk
1 rødløk
Fløtegratinerte poteter:
8 poteter
1/3 l fløte
Pepper
Revet ost
Sjysaus:
Sjyen fra oksesteken + litt ekstra vann slik at det blir 5 dl
1 buljongterning
Sukkerkulør
3 ss mel
Slik gjør du:
Steken:
Gni steken inn med salt, pepper og litt grillkrydder. Stek den så litt i en varm stekepanne med litt smør slik at den blir brun på alle kanter.
Skrell gulrøttene og og skjær de opp i skiver. Hakk løken. Ha grønnsakene, vannet, noen smørkladder og steken i en form. Sett i steketermometer og la steken stå i ovnen på 125 grader til steketermometeret viser ca 60 grader. Da er den ganske rosa.
Når steken er ferdig kan den hvile en stund før du skjærer i den. Da kan potetene stå i ovnen.
Grønnsakene som lå i formen er ypperlig tilbehør.
Potetene:
Skrell og skjær potetene i tynne skiver. Kok de i 10 min sammen med fløten og litt pepper. Ha de så over i en ildfast form og ha litt ost på toppen. La de stå i ovnen i ca 10 min på 220 grader. Når osten har smeltet er de ferdig.
Sjysausen:
Rist melet og væsken godt. Hell det så i en kjele og kok opp sammen med buljongen og sukkerkuløren.
Hei. Det så godt ut. Tror du det funker på grillen?
SvarSlettHei! Det har jeg ikke prøvd, men om du har muligheten til å kontrollere temperaturen burdet det ikke være et problem :)
SvarSlett