Sider

søndag 18. mars 2012

Oksestek med fløtegratinerte poteter og sjysaus


I dag er det søndag og søndagsmiddagen i dag er oksestek. Utrolig godt og egentlig veldig lett å lage. Det positive er jo at man ikke trenger å bruke hele ettermiddagen på kjøkkenet, men at man heller kan kose seg med andre ting. Og ikke minst kose seg med middagen når den er klar.
I kveld har vi kost oss med litt vin til maten også. Fantastisk søndag!

Dette trenger du (til tre stykker):

Til steken:
1 Oksestek
Salt
Pepper
Grillkrydder
5 dl vann
Smør
3 gulrøtter
3 sjalottløk
1 rødløk

Fløtegratinerte poteter:
8 poteter
1/3 l fløte
Pepper
Revet ost

Sjysaus:
Sjyen fra oksesteken + litt ekstra vann slik at det blir 5 dl
1 buljongterning
Sukkerkulør
3 ss mel


Slik gjør du: 
Steken:
Gni steken inn med salt, pepper og litt grillkrydder. Stek den så litt i en varm stekepanne med litt smør slik at den blir brun på alle kanter.

Skrell gulrøttene og og skjær de opp i skiver. Hakk løken. Ha grønnsakene, vannet, noen smørkladder og steken i en form. Sett i steketermometer og la steken stå i ovnen på 125 grader til steketermometeret viser ca 60 grader. Da er den ganske rosa.



Når steken er ferdig kan den hvile en stund før du skjærer i den. Da kan potetene stå i ovnen.
Grønnsakene som lå i formen er ypperlig tilbehør.



Potetene:
Skrell og skjær potetene i tynne skiver. Kok de i 10 min sammen med fløten og litt pepper. Ha de så over i en ildfast form og ha litt ost på toppen. La de stå i ovnen i ca 10 min på 220 grader. Når osten har smeltet er de ferdig.



Sjysausen:
Rist melet og væsken godt. Hell det så i en kjele og kok opp sammen med buljongen og sukkerkuløren.


2 kommentarer:

  1. Hei. Det så godt ut. Tror du det funker på grillen?

    SvarSlett
  2. Hei! Det har jeg ikke prøvd, men om du har muligheten til å kontrollere temperaturen burdet det ikke være et problem :)

    SvarSlett