søndag 18. mars 2012
Oksestek med fløtegratinerte poteter og sjysaus
I dag er det søndag og søndagsmiddagen i dag er oksestek. Utrolig godt og egentlig veldig lett å lage. Det positive er jo at man ikke trenger å bruke hele ettermiddagen på kjøkkenet, men at man heller kan kose seg med andre ting. Og ikke minst kose seg med middagen når den er klar.
I kveld har vi kost oss med litt vin til maten også. Fantastisk søndag!
Dette trenger du (til tre stykker):
Til steken:
1 Oksestek
Salt
Pepper
Grillkrydder
5 dl vann
Smør
3 gulrøtter
3 sjalottløk
1 rødløk
Fløtegratinerte poteter:
8 poteter
1/3 l fløte
Pepper
Revet ost
Sjysaus:
Sjyen fra oksesteken + litt ekstra vann slik at det blir 5 dl
1 buljongterning
Sukkerkulør
3 ss mel
Slik gjør du:
Steken:
Gni steken inn med salt, pepper og litt grillkrydder. Stek den så litt i en varm stekepanne med litt smør slik at den blir brun på alle kanter.
Skrell gulrøttene og og skjær de opp i skiver. Hakk løken. Ha grønnsakene, vannet, noen smørkladder og steken i en form. Sett i steketermometer og la steken stå i ovnen på 125 grader til steketermometeret viser ca 60 grader. Da er den ganske rosa.
Når steken er ferdig kan den hvile en stund før du skjærer i den. Da kan potetene stå i ovnen.
Grønnsakene som lå i formen er ypperlig tilbehør.
Potetene:
Skrell og skjær potetene i tynne skiver. Kok de i 10 min sammen med fløten og litt pepper. Ha de så over i en ildfast form og ha litt ost på toppen. La de stå i ovnen i ca 10 min på 220 grader. Når osten har smeltet er de ferdig.
Sjysausen:
Rist melet og væsken godt. Hell det så i en kjele og kok opp sammen med buljongen og sukkerkuløren.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hei. Det så godt ut. Tror du det funker på grillen?
SvarSlettHei! Det har jeg ikke prøvd, men om du har muligheten til å kontrollere temperaturen burdet det ikke være et problem :)
SvarSlett