fredag 30. mars 2012

Fransk sjokoladekake


Her kommer en liten fristelse til helgen. Denne går raskt og lage og er uten hvetemel for de som ikke tåler det. Den trenger å stå noen timer i kjøleskapet så det kan være lurt å lage den dagen før eller tidlig på morgenen.
Det som er viktig å ha til denne oppskriften er en rund form som ikke lekker, hvis du ikke har det må du prøve å få den tett med f.eks aluminiumsfolie.

Denne kaka gjør seg utrolig godt med litt friske bær og litt vaniljeis og ikke minst en kaffekopp! 

Dette trenger du: 
250 g mørk kokesjokolade
225 g smør
1 dl sukker
Litt sitronsaft
Litt sitronskall
5 egg

Slik gjør du: 
Smelt sjokoladen og smøret i en bolle i mikrobølgeovnen (evt vannbad).


Rør så inn sukker og tilsett sitronsaft og sitronskall. Pisk 5 egg og tilsett disse.

Jeg brukte en 20 cm form til denne kaken. Smør formen først med smør og legg så bakepapir i. Sett formen i en langpanne og fyll denne 2/3 opp med kokende vann. Hell røren i formen og stek den på 180 grader i 30 min.


Når kaka kommer ut vil den se litt "geleaktig" ut. Dette er normalt og etter noen timer i kjøleskapet blir den perfekt!


Så er det bare å pynte litt med melis om du ønsker det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...