Sider

fredag 30. mars 2012

Fransk sjokoladekake


Her kommer en liten fristelse til helgen. Denne går raskt og lage og er uten hvetemel for de som ikke tåler det. Den trenger å stå noen timer i kjøleskapet så det kan være lurt å lage den dagen før eller tidlig på morgenen.
Det som er viktig å ha til denne oppskriften er en rund form som ikke lekker, hvis du ikke har det må du prøve å få den tett med f.eks aluminiumsfolie.

Denne kaka gjør seg utrolig godt med litt friske bær og litt vaniljeis og ikke minst en kaffekopp! 

Dette trenger du: 
250 g mørk kokesjokolade
225 g smør
1 dl sukker
Litt sitronsaft
Litt sitronskall
5 egg

Slik gjør du: 
Smelt sjokoladen og smøret i en bolle i mikrobølgeovnen (evt vannbad).


Rør så inn sukker og tilsett sitronsaft og sitronskall. Pisk 5 egg og tilsett disse.

Jeg brukte en 20 cm form til denne kaken. Smør formen først med smør og legg så bakepapir i. Sett formen i en langpanne og fyll denne 2/3 opp med kokende vann. Hell røren i formen og stek den på 180 grader i 30 min.


Når kaka kommer ut vil den se litt "geleaktig" ut. Dette er normalt og etter noen timer i kjøleskapet blir den perfekt!


Så er det bare å pynte litt med melis om du ønsker det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar