Dette er vel ikke en oppskrift, men heller et tips. Det er ikke hver dag man har tid til å lage mye mat. Ofte er det mye enklere å hive inn noe som er ferdig laget. Men det trenger ikke bety at du må ty til frossenpizza eller den slags. Du kan faktisk lage din egen, hjemmelagde pizza og fortsatt få ferdig mat. Du trenger bare pitabrød, pizzasaus og topping.
torsdag 30. mai 2013
onsdag 29. mai 2013
Blomkålsalat
Grillsesongen er godt i gang og det er alltid gøy å prøve ut nye tilbehør. For et par uker siden ble det blomkål salat på oss ved siden av grillmaten og det var nydelig. God samvittighet får du også. Jeg leste først oppskriften HER hos matpåbordet, men gjorde noen endringer og her kommer min versjon av denne herligheten!
tirsdag 28. mai 2013
Frisk sommersalat med spekeskinke, eple og balsamicomarinerte jordbær
Denne uken er flytteuke hos oss. Pappekser står over alt og det er veldig begrenset med utstyr igjen på kjøkkenet. Vi prøver også så godt vi kan å spise opp alt i skuffer og skap. Ikke helt enkelt, men vi har blitt kvitt mye og noen rare kombinasjoner på tallerkenen har det blitt. Men innimellom snodige kombinasjoner på kjøkkenet og pappesker over alt har det blitt noen gode middager også. Sånn som denne. Alt jeg trengte kjøpe var noen jordbær så ble jeg jaggu kvitt både litt spekeskinke, salat og nudler. Jeg gleder meg allerede til å lage denne igjen, for dette ble en skikkelig sommerslager som passer perfekt på varme dager.
mandag 27. mai 2013
Ovnsbakte grønnsaker til rask og supersunn middag
Trenger du tips til en sunn middag som ikke krever stort? En middag som kan gå på grillen eller i ovnen avhengig av været? Da burde du lese videre. Ved bare å kutte opp grønnsakene er jobben gjort. Mens alt står å koser deg i ovnen eller på grillen kan du gjøre noe annet.
søndag 26. mai 2013
Superfrokost med spekeskinke og egg
Hvis brødskiver ikke frister, men du alikevel vil ha en rask og god frokost er dette noe for deg. Et veldig sunt alternativ som metter lenge!
lørdag 25. mai 2013
Italiensk pizza med spekeskinke, jordbær, basilikum og balsamico
Det er alltid gøy å prøve nye smaker sammen, eller sette de sammen på en litt annen måte. Jordbær og spekeskinke er veldig godt sammen, og jordbær, basilikum og balsamico er også en god kombinasjon. Pizza er alltid en slager, så hvorfor ikke kombinere alt? Salt, søtt og litt syrlig gjør dette til til en fantastisk herlig kombo, og jeg ble faktisk overrasket over resultatet. Så, hvis du har lyst på en spennende og litt anderledes pizza vil jeg anbefale denne.
søndag 19. mai 2013
Yoghurtpannekaker med blåbær og sitron
I dag hadde vi vår første frokost på verandaen. Sola skinte og det var bare helt fantastisk. En helt herlig fridag! Det har vært mye godt å spise i det siste med konfirmasjon og 17. mai. Neste helg er det også duket for ny konfirmasjon. Derfor ble det en lettere pannekakeutgave denne gangen. Det funket veldig bra å erstatte en del av melet med yoghurt. Sitron og blåbær gjorde det hele veldig friskt. Perfekt start på søndagen.
torsdag 16. mai 2013
Kornrundstykker - Perfekt for kaldheving og helgefrokosten!
Nå er det straks klart for langhelg, og da er det deilig å kunne kose seg med gode frokoster og lunsjer. Disse er ypperlige til kaldheving over natten. Sett gjerne deigen i kveld om du vil ha nystekte rundstykker til 17. mai frokosten!
tirsdag 14. mai 2013
Pasjonsfruktterte
Da var lillebrors konfirmasjon over. Det var en flott dag med familie, god mat og herlige kaker. Kunne ikke blitt mye bedre. Til den store dagen bakte jeg pasjonsfrukt terte etter DENNE oppskriften. Resultatet ble bra og kaka nesten helt borte. Utrolig når det var så mange kaker og med tanke på at vi allerede hadde spist både middag og dessert.
mandag 13. mai 2013
søndag 12. mai 2013
Ukesmeny for 17.mai-uka
Denne uka går vi mye god mat i vente. Det er jo både 17. mai og pinse. Det betyr mye fri og mye kos. Her kommer min ukesmeny for kommende uke.
fredag 10. mai 2013
Langpannebrownies
Bownies er alltid en slager og noen ganger trenger man en hel langpanne. Dette er en superkjekk oppskrift som er grei å ha på lur når du plutselig skal bake en kake å ha med på jobb eller skole, eller når du skal i en bursdag med mange folk. Er det en kake man bør kunne lage så er det en sjokoladelangpanne. Det er nyttig i så mange anledninger.
torsdag 9. mai 2013
Tex-mex pitabrød
Jeg elsker pitabrød! Pitabrød fylt med deilig salat og godt kjøtt er et fantastisk måltid i min bok. Lenge har jeg vært hektet på å bytte ut tacolefsene med pitabrød. Når jeg nå skulle bake en ny rundte tenkte jeg hvorfor ikke lage pitabrød med tacosmak. Og godt ble det!
onsdag 8. mai 2013
Energirundstykker
Det nærmer seg sommer, og det betyr eksamenstid for mange av oss. Da er det godt å ha noen sunne rundstykker i veska som både metter lenge og gir mye energi. Med mye frø, nøtter og grove kornslag tilfredstiller disse rundstykkene de kriteriene. I tillegg er de fryktelig gode.
tirsdag 7. mai 2013
Halvgrove hamburgerbrød med rug
Nå er endelig mai kommet. Det klør i fingrene etter litt grilling, men så langt har ikke været vært helt på grillens side. Men det er vel lov å starte litt for det, er det ikke? Jeg elsker å grille hamburgere, men pleier stortsett å lage mine egne brød. Har tidligere skrevet om fine burgerbrød HER og grove HER. Nå kommer en oppskrift som er litt midt i mellom. Ikke så grove, men fulle av rugmel som gjør de litt sunnere.
mandag 6. mai 2013
Linse- og speltgrynsgryte med søtpotet
fredag 3. mai 2013
Italiensk pizza med pølse, parmesan og mozarella
Det er endelig fredag og da er det tid for nye pizzaoppskrift. Jeg har tidligere skrevtet om eltefri pizzadeig HER, men denne gangen blir det oppskrift med elting. I innlegget med eltefri pizza har jeg også skrevet litt om bruk av pizzastein, så ta gjerne en titt der for noen tips.
Abonner på:
Innlegg (Atom)