lørdag 30. november 2013
Mine julefavoritter
Jeg baker ikke så mye til jul. Julen tilbringes aldri her i Oslo, men heller hjemme hos familien, så den store julebaksten uteblir. Å komme hjem til mammas julekaker er helt fantastisk. Men noen ting baker jeg. Jeg syns pepperkaker hører hjemme i desember. Lussekatter også. Og ikke minst Julekake. I tillegg blir det en del julegaver som kan spises. Og her er mine favoritter. Uten disse blir det ikke jul.
fredag 29. november 2013
Sjokoladekarameller
Sjokoladekarameller har jeg skrevet om før på bloggen. Det var en av mine første innlegg når jeg starter å blogge for to år siden. Selve karamellene tror jeg at jeg har laget hvert år siden jeg flyttet hjemmefra, altså ca 6 år. Oppskriften står jeg fast ved, og den gjør jeg ingen endringer på. Karamellene er perfekte som julegaver og jeg tror den er favoritten til mange i min familie. Det er min favoritt også. Derfor føler jeg at jeg må blogge den en gang til og jeg anbefaler alle å prøve denne nå til jul!
onsdag 27. november 2013
Langtidskokt biffgryte med linser (i Crock-Pot eller gryte)
Jeg kan godt være den første til å innrømme at jeg liker sommeren bedre enn høsten. Så enkelt er det bare. Men når det er sagt er det noe som er ganske fint med høsten også. Gryter en av de tingene. En varmende gryte en søndags ettermiddag etter en lang tur ute i litt kjedelig vær er noe av det beste.
Etiketter:
Biff,
Gryte,
Høst,
middag,
One-pot-wonder,
Produkttest
mandag 25. november 2013
Fish and chips - luksusversjonen
Skikkelig gode fiskepinner er ikke veldig vanskelig å lage. Det tar ikke veldig lang tid heller, og resultatet, ja det er hundre ganger bedre enn det du får hvis du plukker opp fiskepinner i frysedisken.
søndag 24. november 2013
Ukesmeny til førjulsstria
Nå nærmer det seg jul igjen. Jeg vet ikke om det bare er meg, men jeg syns denne høsten har flydd. Det har vært mye å gjøre med masteroppgave og jobb. I tillegg har vi fått oss en fantastisk hund og det tar en del tid. Jeg har reist både øst og vest i jobb og studiesammenheng og det har ikke vært mange rolige helger. Skulle vel kanskje likt og sagt det ble sånn framover, men det tror jeg egentlig ikke. Julebord, juleselskap, julebakst og juleshopping står for tur og jeg gleder meg!
fredag 22. november 2013
Epleterte
Siste rest av hagens epler er nå brukt opp. De ble brukt forrige helg i denne herlige terten. Server den lun med litt vaniljeis og du er i mål.
torsdag 21. november 2013
Bloggen 2 år!
I dag er Gunns momsemat to år. Utrolig, men sant. To år med blogging har lært meg mye og jeg har fått mange fine opplevelser. Jeg har møtt mange herligebloggere på bloggtreff. Der har jeg og møtt mange engasjerte produsenter med mange spennende produkter. Det har vært en reise, og jeg gleder meg til fortsettelsen.
onsdag 20. november 2013
Brød med pesto
Eltefritt brød er noe jeg har blitt veldig glad i. Liten innsats gir store resultater. Boka til Mat på Bordet med eltefrie brød som tema er en bok jeg bruker mye, og som jeg får masse inspirasjon fra. Dette pestobrødet føyer seg inn i rekken av eltefrie brød med inspirasjon fra boken. Brødet er perfekt tilbehør på tapasbordet, og gjør seg veldig godt som base for en sandwich med spekeskinke.
Etiketter:
Brød,
eltefri,
Eltefritt brød,
no-knead bread
mandag 18. november 2013
Spinatpesto
Pesto er genialt å ha i kjøleskapet til travle dager. Da er for eksempel enkle og smakfulle pastaretter innen rekkevidde på bare 15-20 minutter. Selve pestoen bruker du ikke mer enn et kvarter på heller, og lager du et glass har du mange gode måltider foran deg.
søndag 17. november 2013
Pinnekjøttgryte fra Midtøsten
For meg hører julematen jula til. Jeg elsker ribbe og pinnekjøtt, men jeg synes noe av det spesielle med denne herlige julematen er å vente og glede seg helt fram til jul. Tror rett og slett det ikke hadde blitt de samme om jeg hadde spist det fra oktober. Jeg er derimot ikke motstander av å bruke disse gode råvarene i andre sammenhenger, og fra før av på bloggen har jeg en oppskrift på asiatisk ribbe som jeg gjerne lager før desember.
fredag 15. november 2013
Biffgryte
Straks helg igjen, og med de mørke kveldene og ettermiddagene som er nå tenkte jeg at jeg skulle dele en ny versjon av den varmende biffgryta til hellstrøm. Perfekt til helgekosen når man har litt ekstra god til til å lage middag. Originalversjonen finner du HER, men etter å ha laget den et par ganger har jeg funnet noen endringer som jeg personlig syns at gjør den bedre.
torsdag 14. november 2013
Tyrkisk tortillapizza
Det nærmer seg helg igjen, og du lurer kanskje på hva du skal ha til middag på fredag? Da vil jeg anbefale disse superraske tortillapizzaene. Maten har du klar på 20 minutter, og det betyr at resten av kvelden kan nytes akkurat sånn som du vil!
tirsdag 12. november 2013
Eplemos med kanel
Jeg trodde eplesesongen var helt over og ut, men neimen var det fortsatt ikke litt igjen på trærene. I helgen lagde min gode hjelper eplemos og her kommer oppskriften og framgangsmåten som han brukte.
mandag 11. november 2013
Laks med urte- og sitroncouscous
Ny uke og nye muligheter! Jeg velger å starte denne uken med en aldri så liten oppskrift på laks med couscous. En veldig kjapp og enkel rett som passer perfekt på travle hverdager. Sunt er det og, så hva er vel bedre enn det?
lørdag 9. november 2013
Entrecote med sterk chilisaus og wokgrønnsaker
Entrecote er digg en lørdagskveld. Hete som du får fra chilisausen varmer veldig godt på mørke høstdager, så tror jeg skal anbefale denne retten til date-night i kveld. Ha en strålende helg!
torsdag 7. november 2013
Tacolefser
Taco har jeg skrevet om mange ganger før. Jeg har også lagt ut en oppskrift på grove tacolefser tidligere. Denne gangen er det helt vanlige tacolefser på menyen. Du vil ikke tro forskjellen på hjemmelaget og kjøpt før du har smakt det, og jeg kan ikke få anbefalt det nok. Kanskje noe å prøve til fredagstacoen i morgen?
tirsdag 5. november 2013
Sjokoladepasta med valnøtter og karamellsaus
Hvem har sagt at pasta kun egner seg til middag? Jeg bare måtte kjøpe med meg sjokoladepasta når jeg fant det på tur i Italia tidligere i høst, og her kommer oppskrift på hvordan du kan bruke pasta i dessert. En herlig og morsom vri på den søte delen av måltidet!
søndag 3. november 2013
Spaghetti con funghi
I oktober var jeg for første gang i Italia. Jeg har alltid likt italiensk mat som pasta og pizza, og jeg ble absolutt ikke skuffet. Det jeg liker så utrolig godt med italiensk er hvor enkelt det er. De er så utrolig gode på å fremheve en råvare i en rett. Maten er ukomplisert og de er de gode, naturlige smakene som kommer tydelig fram. Bestiller du pasta med sopp får du pasta og sopp, men smakene og kvaliteten er på topp. Det krever ikke mange ingredienser, det krever bare gode råvarer.
lørdag 2. november 2013
Vafler med eple og kanel
Jeg elsker vafler. Jeg er sikker på jeg kunne spist det hver dag og flere ganger om dagen for den saks skyld. Og det er ikke noe jeg bare sier. Ofte i helgene lager jeg en stor røre lørdags morgen. Den blir da brukt til frokost og lunsj både lørdag og søndag. Noen ganger kveldsmat også. Det blir mye vafler. Siden det er helg later jeg som det er lov. Og disse vaflene har faktisk en del mindre sukker og mel enn vanlige vafler på grunn av eplene. Så da er det vel greit?
fredag 1. november 2013
Lam sambal med fløtebakte poteter og paprika
Det er fredag og jeg vil avslutte det jeg nesten kan kalle Raske Retter uke med en litt mer helgepreget rett. Gjennom uka har jeg skrevet tre oppskrifter på rask middag ved bruk av Raske Retter sine økologiske kryddermikser og for å avslutte har jeg valgt en litt mindre rask rett som er perfekt til helgekosen.
Abonner på:
Innlegg (Atom)