søndag 29. januar 2012

Grove scones med rosiner og havregryn


I dag ville jeg lage en litt ekstra god lunsj, og da ble det hjemmelagde scones. Det ble veldig godt, og scones er kjempeenkelt å lage. Tar ca 20 min inkludert steketid. Så det går fint an å lage disse til frokost om man ikke har dårlig tid.

Dette trenger du:
2 egg
2 ss honning
50 g mykt smør
1 dl blioladrikk
100 g hvetemel
100 g sammalt hvete, grov
3 ts bakepulver
1 ts malt kanel
1/2 ts salt
100 g havregryn
50 g rosiner

Pisk eggene med honning.


Rør ut det myke smøret i eggene sammen med biolaen.


Bland sammen resten av ingrediensene og elt deigen godt sammen.



Kjevle deigen ut i ca 1,5 cm tykkelse. Husk mel da deigen er litt klissete.


Del deigen i 12 biter (kan deles i 8 også om du vil ha litt større scones).


Legg dem på plate med bakepapir og stek midt i ovnen på 200 grader  i ca 10 min.


Smaker helt fantastisk når de forsatt er litt varme :)

2 kommentarer:

  1. Nam, nam! Sitter nå å spiser scones=) Ble ikke helt som din oppskrift, for kom opp på kjøkkenet å innså at jeg manglet både biola og sammalt hvete. Erstattet med vaniljeyoghurt og sammalt rug. Ble bra det også!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det høres veldig godt ut! Vanilje er jo så nam i brødbaking :)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...