søndag 7. oktober 2012

Lammestek med rotgrønnsaker.


Det er søndag, høst og midt i lammesesongen. Hva passer vel bedre da enn en lammestek med rødvinssaus og rotgrønnsaker? Ikke mye om du spør meg. Her kommer oppskrift en en superlett og god lammestek. Sett av 1,5 timer så har du en knall middag med dine kjæreste.

Dette trenger du (2 personer): 
1 lammestek (ca 300 g per person uten bein)
Timian
Rosmarin
Hvitløk
Pepper
Salt

2 sjalottløk
1/3 kålrot
1 stor pastinakk
2 gulrot
Frisk rosmarin
3 fedd  hvitløk
0,5 l vann
En kladd smør

Rødvinssaus finner du oppskrift på her.

Slik gjør du:
Gni steken inn med krydder og brun den først i stekepanna. Ha den over i en form og tilsett sjalottløk, hvitløk, kålrot, pastinakk og gulrot  i biter. Tilsett også litt rosmarin. Ha i vann og litt smør.

Sett steketermometeret i den tykkeste delen og ha den i oven på 180 grader. La den stå til kjernetemperaturen er ca 65 grader. Hos meg tok dette litt over en time, men det vil variere med størrelsen på steiken. Min var ca 800 g.


Når steika er klar det er viktig at du lar den hvile litt før du steker i den. Minst 10 minutter. 


Så er det bare å servere med litt rødvinssaus. Om du ikke ønsker rødvinssaus kan du fint også bare bruke stekekraften til steken.

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...