torsdag 8. november 2012

Kikert- og blomkålsuppe med svineknoke


Det er fortsatt sykdom i huset og været er grått og trist. Det er med andre ord suppestemning. Fordelen med eksamenslesning er at jeg kan sitte hjemme, og fordelen med det er at jeg kan lage middag som bruker lang tid. Dette var et spennende prosjekt! Jeg har aldri lagt svineknoke før, og jeg lagde denne uten oppskrift. Men hvor gøy er det ikke når man prøver noe helt nytt og får det til? Kjempegøy er det!

Dette trenger du (4 personer):
1 svineknoke
2 liter vann
2 bokser med kikerter i lake (eller tørre som legges i bløt over natten)
1 blomkål
2 buljongterninger
Salt og pepper

Server gjerne med nystekt brød!


Slik gjør du: 
Ha vannet i en kjele sammen ed kikertene. La det koke opp og før du har i svineknoken. Kok så videre i 2-2,5 timer.

Når knoken er ferdig kokt tar du den ut. Kjør resten til det er jevnt med en stavmikser. Ha blomkålbuketter oppi suppa og la det koke videre. Riv svineknoken i passe små biter og ha det også tilbake i suppen.

Ha så i buljongterninger og smak til med salt og pepper.


Server og nyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...