mandag 10. desember 2012

Pepperkakesirup


Pepperkakelatte sa du? Ja, det sa jeg. Og hva trenger man til det? Jo, da trenger man pepperkakesirup. Du kan selvfølgelig bruke sirupen til andre ting også. På is for eksempel. Eller i muffinstopping? Her er det bare fantasien som setter grenser.

Dette trenger du:
120 g lys sirup
120 g brunt sukker
3,5 dl vann
2 cm fersk ingefær i tynne skiver
15 hele nellik
2-3 kanelstenger, delt i biter
15 pepperkorn
1 klype allehånde
1 klype muskattnøtt

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i en kjele. La det koke opp under omrøring, før du lar det småkoke i 30 minutter med lokk. Ta så av lokket og la det fosskoke i ca 5 minutter. 


Avkjøl sirupen helt før du siler den og har den over på flaske. 


Hvis sirupen blir litt tykk kan du tilsette litt mer vann og gi det et nytt oppkok (før du siler). 

Så er det bare å bruke den til det du ønsker, som en pepperkakelatte for eksemple.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...