tirsdag 4. mars 2014

Amerikanske pannekaker med eple og bacon


Disse pannekakene passer likegodt til middag som til frokost. Den søte og friske smaken fra eple passer perfekt med det salte baconet og gjør disse pannekakene til en ny favoritt her hjemme. Server de med litt sirup så har du garantert en vinner!

Dette trenger du (2 personer):
4 dl mel (jeg brukte ca 1/3 rug og 2/3 hvete)
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts kanel
3 dl melk
Et par tråper vaniljeekstrakt
2 egg
1 eple, revet
150 g bacon, sprøstekt og delt i terninger
Smør til steking

Lønnesirup, honning eller lignende til servering

Slik gjør du:
Bland alt det tørre i en bolle. Visp sammen melk og egg før du tilsetter vaniljeekstratet. Bland det våte og det tørre til du får en klumpfri røre. Vend inn eple og halvparten av baconet.

La røren stå å svelle i ca 30 minutter før du steker pannekakene. Pannekakene stekes på middelsvarme med litt smør. Når du ser det bobler i kakene snur du og steker videre i 30-60 sekunder før de er ferdige.

Server varme med sirup og resten av baconet.

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...