fredag 23. mai 2014

Foccacia med rosmarin og havsalt

Foccacia er digg. Det er digg til tapas, til grillmat, til sandwich eller hva som helst annet. Enkelt er det og. Latterlig enkelt faktisk. Så da er det vel bare å kjøre på da, er det ikke?

Dette trenger du (en liten langpanne):
4 dl lunket vann
1 pakke gjær
2 ss olje
1 ts salt
1 ts sukker
8 dl hvetemel

Ca 2,5 dl olje
Rosmarin
Havsalt

Slik gjør du: 
Rør sammen alle ingrediensene i en bolle, dekk til med plast og sett deigen til heving. Hev til dobbelt størrelse (ca en time).

Smør langpannen du skal bruke med ca 1 dl olje. Hel deigen over i formen. Ta litt olje på hendene og dytt deigen ut. Etterhev i ca 30 minutter.

Ha på rosmarin, havsalt og resten av oljen. Stikk noen hull med fingerne i deigen slik at oljen renner godt ned i gropene. Brødet skal være godt og oljete.

Stek tilslutt på 230 grader i 15-20 minutter. Brødet er ferdig når det er gyldenbrunt, sprø i skorpen og har en hul lyd når du banker på det.


Avkjøl på rist og nyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...