Foccacia er digg. Det er digg til tapas, til grillmat, til sandwich eller hva som helst annet. Enkelt er det og. Latterlig enkelt faktisk. Så da er det vel bare å kjøre på da, er det ikke?
Dette trenger du (en liten langpanne):
4 dl lunket vann
1 pakke gjær
2 ss olje
1 ts salt
1 ts sukker
8 dl hvetemel
Ca 2,5 dl olje
Rosmarin
Havsalt
Slik gjør du:
Rør sammen alle ingrediensene i en bolle, dekk til med plast og sett deigen til heving. Hev til dobbelt størrelse (ca en time).
Smør langpannen du skal bruke med ca 1 dl olje. Hel deigen over i formen. Ta litt olje på hendene og dytt deigen ut. Etterhev i ca 30 minutter.
Ha på rosmarin, havsalt og resten av oljen. Stikk noen hull med fingerne i deigen slik at oljen renner godt ned i gropene. Brødet skal være godt og oljete.
Stek tilslutt på 230 grader i 15-20 minutter. Brødet er ferdig når det er gyldenbrunt, sprø i skorpen og har en hul lyd når du banker på det.
Avkjøl på rist og nyt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar