lørdag 20. desember 2014

Biscotti med mandler og pistasjnøtter


For meg er det ikke jul uten biscotti. Jeg baker denne herlige italienske kjeksen hvert år og har tidligere blogget om en utgave med mandler og mørk sjokolade, og en med tranebær, pistasjnøtter og hvit sjokolade. Kan anbefale begge disse! Denne jula blir det biscotti uten sjokolade, men har du lyst kan jeg anbefale å dyppe de i litt smeltet sjokolade når de er ferdige. Helt himmelsk!

Dette trenger du:
150 g mandler, grovhakket
50 g pistasjnøtter, grovhakket
1 ss revet appelsinskall
100 g mykt smør
1,5 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 egg
3,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Slik gjør du:
Rør smør, sukker og vaniljesukker hvitt. Tilsett egget og rør om. Vend inn nøttene og appelsinskallet. Bland tilslutt inn hvetemel og bakepulver. Hvis deigen blir veldig klissete kan du tilsette litt mer mel.

Del deigen i fire like store biter og trill ut lange, smale pølser. Ha de over på en bakeplate med bakepapir, og trykk dem litt flate.

Stek på 200 grader i 15 minutter. La pølsene avkjøles litt før du skjærer de på skrå til små biscotti-kjeks. Vend snittflaten opp og sett de inn i ovnen igjen. Denne gangen skal ovnen stå på 50 grader. Her skal biscottiene tørke i ca 45 minutter til de er helt tørre og sprø.

Avkjøl på rist og oppbevar i en tett boks.

God jul!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...