søndag 14. desember 2014

Vaniljefudge


De er tredje søndag i advent, og det nærmer seg jul. Mange er godt i gang med julegaveinnkjøp, baking og pynting. Her hjemme er leiligheten pyntet og det meste er kjøpt inn. Det som gjenstår er å lage de spiselige julegavene. Jeg liker å vente til den siste uken før jul før jeg begynner med det. På den måten blir gavene ferskest mulig.

Disse vaniljefudgene kan holde seg et par uker i kjøleskapet og er derfor veldig greie å starte med nå før jul. Å lage de tar heller ikke så lange tid. Sett av en times tid en ettermiddag til uken så har du en julegave som garantert faller i smak ferdig. Når fudgen er avkjølt er det bare å skjære opp og pakke inn.

Dette trenger du:
675 g ekstra fint hvitt sukker
100 g smør
2 ss corn syrup
2,5 dl kremfløte
1 dl søt kondensert melk
2 vaniljestenger
50 g hvit sjokolade, hakket

Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene (untatt sjokoladen) i en kjele. Smelt på medium varme. Når alt er smeltet setter du opp varmen på maks og koker til du får en gylden farge, mens du rører kontinuerlig. Når massen er gylden og temperaturen viser 120 grader heller du massen over i en kjøkkenmaskin. Fisk ut vaniljestengene.

Miks massen et par minutter før du har i sjokoladen.

Når sjokoladen er smeltet og massen er jevn kan du ha den over i en form dekket med bakepapir. Fordel massen og trykk den godt ned i formen. Avkjøl litt før du dekker formen med plastfolie.

Sett brettet med fudge i kjøleskapet i noen timer slik at den stivner helt før du skjærer opp i passe biter.Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...