Jeg trodde eplesesongen var helt over og ut, men neimen var det fortsatt ikke litt igjen på trærene. I helgen lagde min gode hjelper eplemos og her kommer oppskriften og framgangsmåten som han brukte.
Dette trenger du:
12 små epler
3 kanelstenger
ca 2 dl vann
Sukker etter ønske
Slik gjør du:
Skrell, del og rensk alle eplene. Ha de i en kjele sammen med kanelstenger og vann. Se ann vannmengden. Du må kanskje ha i litt til.
Kok eplene på svak varme til de er møre. Dette tar ca 20 minutter. Rør av og til.
Smak til med sukker når mosen er klar. Noen ganger trengs litt sukker, men dette er avhengig av hvor søte eplene er i utgangspunktet.
Hell eplemosen over på nyvaskede glass. Lager du mye kan du godt fryse, men jeg syns det da er best å fryse i f.eks plastikkbokser.
3 kanelstenger
ca 2 dl vann
Sukker etter ønske
Slik gjør du:
Skrell, del og rensk alle eplene. Ha de i en kjele sammen med kanelstenger og vann. Se ann vannmengden. Du må kanskje ha i litt til.
Kok eplene på svak varme til de er møre. Dette tar ca 20 minutter. Rør av og til.
Smak til med sukker når mosen er klar. Noen ganger trengs litt sukker, men dette er avhengig av hvor søte eplene er i utgangspunktet.
Hell eplemosen over på nyvaskede glass. Lager du mye kan du godt fryse, men jeg syns det da er best å fryse i f.eks plastikkbokser.
Skikkelig godt på knekkebrød. Enjoy!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar