Entrecote er digg en lørdagskveld. Hete som du får fra chilisausen varmer veldig godt på mørke høstdager, så tror jeg skal anbefale denne retten til date-night i kveld. Ha en strålende helg!
Dette trenger du (2 personer):
400 g entrecote
2 ts ukokt jasmminris
2ts chilipulver
1ss sukker
3 ss limesaft
2 ss fiskesaus
1 sjalottløk i tynne skiver
Til wok:
2 sjalottløk i tynne skiver
½ rød paprika, i strimler
½ grønn paprika, i strimler
1 neve sukkererter, delt på lags
2 vårløk, i tynne skiver
½ chili, i tynne skiver
Server gjerne med ris.
Slik gjør du:
Rist risen i en tørr panne til den blir gylden. Avkjøl. Ta av litt av risen til pynt og knus resten sammen med chilipulver. Tilsett sukker, limesaft, fiskesaus og sjalottløk. Rør godt sammen til sukkeret er oppløst.
Stek entrecoten til ønsket kjernetemperatur. Brun først i stekepanne med litt smør og etterstek i stekeovnen ved 150 grader. Bruk gjerne steketermometer til temperaturen er 60-62 grader. La kjøttet hvile i ca 15 minutter før du skjærer i tynne skiver.
Mens kjøttet hviler woker du grønnsaker raskt i litt olje.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar