Sommeren er på hell og snart er grillsesongen over. Typiske høstråvarer er på vei inn i sesong og det er masse spennende å finne i butikken, eller ute i skogen. Matbloggsentralen har i disse dager en hot dog-konkurranse og inspirert av den kommende høstsesongen og grillsesongen som snart er over ble det denne gangen en pølsefest med hjemmelagde speltlomper, syltet rødløk og kremet kantarell.
Dette trenger du:
Speltlomper (12 stykker):
1 kg poteter
3 dl speltmel (+ekstra til å bake ut)
Salt
Syltet rødløk:
0,5 dl sukker
1 dl eplesidereddik
1,5 dl vann
1 kylpe salt
2 rødløk, delt i skiver
skallet av 1/2 sitron
en neve timian
1 ts hel pepper
Kremet kantarell:
200-300g kantarell1 ss smør
0,5 dl fløte
1 ss finhakket persille
Salt og pepper
Pølser etter ønske. Lam passer f.eks veldig godt her!
Slik gjør du:
Begynn først med rødløken. Den kan du gjerne lage en dag eller to før om du har tid til det, men det bør hvertfall stå å godgjøre seg et par timer i laken. Kok opp alle ingrediensene utenom rødløken. Smak til om du trenger mer sukker/sitron og ta kjelen vekk fra platen. Ha oppi rødløken og la det trekke frem til servering.
Kok opp poteter til lompene i godt saltet vann. Mos de når de er møre og la de avkjøle litt før du blander med mel. Elt deigen og bland eventuelt inn litt mer mel til den før en fast og smidig konsistens. Avkjøl deigen helt før du deler deigen i 12. Bak ut med litt ekstra mel og stek i en tørr stekepanne på middels varme. Hold de varme i et håndkle frem til servering.
Så er det bare å nyte siste rest av grillsesongen med noen gode pølser og tilbehør som ønsker høsten velkommen!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar