tirsdag 26. august 2014

Byggrynsgrøt


Byggrynsgrøt er en undervurdert grøt syns jeg. Den er god varm til middag med sukker og kanel, eller kald med bær eller syltetøy til lunsj. Du kan også servere den med nøtter og honning eller kanskje litt yoghurt. Mulighetene er mange og kun fantasien setter stopper. Jeg anbefaler å lage en stor porsjon og sette i kjøleskapet for lettvinte lunsjer utover i uka. Ha det gjerne til middag første dag også, for å prøve litt forskjellig.

Dette trenger du (middag til to + 2 ganger lunsj):
2 dl byggryn
1 l melk
½ ts salt
2 dl lettkokt havregryn

Server med kanel, honning og nøtter eller hva annet du måtte ønske. 

Slik gjør du:
Legg byggrynene i bløt over natten. Hell av overflødig vann og kok opp sammen med melk og salt. Kok i ca 25-30 minutter. Når byggrynene er møre tilsetter du havregryn og koker videre i ca 3 minutter. 


Server og nyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...