søndag 21. juli 2013
Laks i hvitløk- og korianderrotsaus med nudler
Snakk om hetebølge som har kommet over oss her i Oslo nå de siste dagene. Jeg har blitt helt slått ut av varmen og har ikke gjort så fryktelig mye. Bare sittet på verandaen i sola med boka eller badet. Helt herlig. Derfor har det ganske naturlig blitt litt stille på bloggen også. Det har rett og slett ikke vært energi eller lyst til å sitte inne og ordne med bilder og tekst. Men det har blitt litt matlaging og blogginnleggene kommer sånn etterhvert.
I kveld kommer en oppskrift på en thaiinspirert laks med nudler. Veldig enkel og kjapp å lage, noe som er en stor fordel nå i sommervarmen. Kan anbefales for de dagene hvor du er litt lei grillmaten.
Dette trenger du (2 personer):
2 porsjonstykker laks
6 pepperkorn
1 korianderrot
2 fedd hvitløk
1 klype salt
1 dl kyllingkraft
30 g palmesukker
1,5 ss fiskesaus
Saften av 1/2 lime
1 selleristang, finhakket
1 neve koriander
Til pynt:
Sjalottløk i skiver
Ingefær i strimler
Koriander
Server med ca 100 g eggnudler kokt etter anvisning
Slik gjør du:
Knus pepper, korianderrot, hvitløk og salt i en morter til en fin pasta.
Brun pastaen i en kjele med litt olje. Ha i kyllingkraft og revet palmesukker. La det koke til sukkeret har løst seg opp.
Legg i fiskefiletene og la dem trekke til de er ferdige. Legg fisken på tallerkenen og la sausen koke opp på nytt. Tilsett selleri, lime og koriander.
Ha sausen over fisken og server med sjalottløk, ingefær, koriander og nudler.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar