søndag 14. juli 2013

Thaisalat med laks


Thaimat er digg. Salat i sommervarmen er digg. Hvorfor ikke kombinere de to og lage en thaisalat? Jeg har tidligere skrevet om vietnamesisk kyllingsalat som jeg anbefaler på det sterkeste og her kommer en utgave med fisk. Det trengs innimellom det også.

Dette trenger du (2 personer):
2 porsjonsstykker laks ( ca 125g per stykk)
Salt
Pepper
Smør til steking

Dressing:
2 ss olivenolje
2 ss soyasaus
Saften av 1 lime
1 ss sukker
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 chili, i tynne skiver

3/4 agurk, i strimler
2 gulrøtter, i strimler
1 sjalottløk, i tynne skiver
Koriander, finhakket

Sesamfrø, ristet


Slik gjør du:
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og la det stå slik at sukkeret blir løst opp.

Rist sesamfrø i en tørr panne.

Skjær opp all salaten og ha det over på to fat. Ha over dressing og la salaten få godgjøre seg mens du steker laksen.

Ha litt salt og pepper på fisken før du steker den i 4-5 minutter på en side. Snu og stek videre i et minutt til på den andre siden.

Ha fisken på toppen av salaten og strø på sesamfrø.

 Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...