Dette trenger du (2 personer):
400 g torsk, delt i to posjonsstykker
Salt
Pepper
100 g chorizo, i terninger
1/2 dl olivenolje
Finhakket chili etter ønske
1/2 granateple
Sitronsaft
Gressløk
2 store pastinakker, skrelt og delt i terninger
2 poteter, skrelt og delt i terninger
1 ss smør
Slik gjør du:
Ha grovt havsalt på torskefiletene og la de ligge i ca 15 minutter.
Kok pastinakk og poteter møre før de moses med stavmikser. Rør inn smør og eventuelt litt fløte.
Etter 15 minutter skylder du fisken før du tørker den på kjøkkenpapir. Ha torsken over i en smurt ildfast form og kryder med litt salt og pepper. Stek i 15 minutter på 160 grader. Fisken er ferdig når den flaker lett. La fisken hvile i et par minutter før servering.
Stek chorizo i en tørr stekepanne mens fisken er i ovnen. Når fettet begynner å sive ut fra pølsen tilsetter du olivenolje og chili. La det surre på svak varme. Rett før servering tilsetter du granateple og gressløk. Smak til med sitronsaft.
Server fisk og pastinakkpuré med chorizosalsa og litt ekstra gressløk på toppen.
Enjoy!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar