OL er snart over og siste helgen står for tur. Det blir langrenn fra tidlig morgen og hva passer vel bedre enn en god russisk frokost? Orginalt stekes disse i en blinipanne, men det fungerer utmerket å steke dem som lapper i en stekepanne.
Dette trenger du (2 personer):
2 egg
3 dl melk, lunken
1/4 pakke gjær
120 g bokhvetemel
60 g hvetemel
1/2 ts salt
50 g smør, smeltet og avkjølt
Server med kremost, grovhakkete mandler og honning.
Slik gjør du:
Skill eggeplommene fra hviten.
Visp mel, melk og gjær til en glatt røre. Visp inn eggeplommene og salt. La røren svelle under kjøkkenhåndkle i ca en time.
Stivpisk eggehvitene. Ha smøret i blinirøren og vend tilslutt inn eggehviten.
Stek bliniene på middelsvarme med litt smør til de er gyldene på begge sider. Avkjøl på rist.
Server med tilbehør og en kopp kaffe.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar