lørdag 15. februar 2014

Konfektkake


Lyst på en kake som bare er fylt med sjokolade? Prøv denne. Hvor mørk du ønsker den kan du avgjøre selv i forhold til hvilken sjokolade du bruker. Server med bær eller kanskje litt vaniljeis.

Dette trenger du:
300 g sjokolade, hakket
150 g smør
5 egg
2 dl sukker
100 g hvetemel

Glasur:
200 g sjokolade, hakket
2 dl fløte
1 ss smør

Slik gjør du:
Smelt smør i en kjele. Ta kjelen vekk fra platen og rør inn sjokoladen. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt inn hvetemelet og ha tilslutt i sjokoladeblandingen.

Kle en 24 cm kakeform med bakepapir og ha i røren. Stek på 180 grader i ca 25 minutter. Kaken skal være litt myk i midten når den er klar. Avkjøl kaken i formen.

Kok opp fløten og ha den over i en bolle med sjokoladen. La det stå et lite minutt før du rører det sammen. Rør tilslutt inn smør.

Ha glasuren over kaken mens den fortsatt står i formen. Sett kaken i kjøleskapet til glasuren er stivnet, gjerne over natten.

Enjoy!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...