Dette trenger du (4 personer):
800-900 g høyrygg, i terninger
2 løk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
2 gulrøtter, i terninger
800-900 g høyrygg, i terninger
2 løk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
2 gulrøtter, i terninger
2 ss hvetemel
400 g hermetiske tomater, hakket
2 ss tomatpuré
4 dl mørkt øl
4 dl kjøttbuljong
Smak til med persille, timian salt og pepper.
Server med potetmos
400 g hermetiske tomater, hakket
2 ss tomatpuré
4 dl mørkt øl
4 dl kjøttbuljong
Smak til med persille, timian salt og pepper.
Server med potetmos
Slik gjør du:
Varm smør eller olje i en panne. Brun litt og litt av kjøttet om gangen til det har fått en fin stekeskorpe.
Fres løk og grønnsaker i ca 5 minutter i en gryte. Rør inn hvetemel før du tilsetter kjøttet. Ha så i øl og buljong. Når gryten har kokt opp tilsetter du hakkede tomater og tomatpuré før du skrur ned varmen litt, og lar gryten stå å småkoke under lokk i ca 1 time.
Etter en time tar du av lokket og lar gryten koke videre til kjøttbitene er møre. Hvor lang tid det tar kommer litt an på kjøttet du bruker, men beregn i hvert fall 30 minutter.
Før servering smaker du til med salt pepper, timian og persille.
Server med potetmos som du lager ved å koke poteter møre, før du moser de med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og litt smør. Du kan også ha i litt melk eller fløte hvis du ønsker det. Rett før servering gir du mosen et lite oppkok.
Enjoy!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar