torsdag 27. februar 2014

Biffgryte med mørkt øl

Varmene biffgryte med masse god smak er perfekt når du har litt ekstra god tid til å lage middagen. Alt du må gjøre er å hakke opp alle ingrediensene og sette det til kok på stekeplaten. Resten ordner seg selv. Perfekt er det ikke?

Dette trenger du (4 personer):
800-900 g høyrygg, i terninger
2 løk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
2 gulrøtter, i terninger 
2 ss hvetemel
400 g hermetiske tomater, hakket
2 ss tomatpuré
4 dl mørkt øl
4 dl kjøttbuljong
Smak til med persille, timian salt og pepper.

Server med potetmos

Slik gjør du:
Varm smør eller olje i en panne. Brun litt og litt av kjøttet om gangen til det har fått en fin stekeskorpe.

Fres løk og grønnsaker i ca 5 minutter i en gryte. Rør inn hvetemel før du tilsetter kjøttet. Ha så i øl og buljong. Når gryten har kokt opp tilsetter du hakkede tomater og tomatpuré før du skrur ned varmen litt, og lar gryten stå å småkoke under lokk i ca 1 time. 

Etter en time tar du av lokket og lar gryten koke videre til kjøttbitene er møre. Hvor lang tid det tar kommer litt an på kjøttet du bruker, men beregn i hvert fall 30 minutter. 

Før servering smaker du til med salt pepper, timian og persille. 

Server med potetmos som du lager ved å koke poteter møre, før du moser de med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og litt smør. Du kan også ha i litt melk eller fløte hvis du ønsker det. Rett før servering gir du mosen et lite oppkok. 

Enjoy! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...