lørdag 28. september 2013
Hjemmelaget snickers
Alle liker Snickers. Det tror jeg at jeg kan fastslå med ganske så stor sikkerhet. Disse små herlighetene passer perfekt å servere til kaffen hvis du får besøk og ikke minst er de midt i blinken for å gi bort som en liten gave til noen du er glad i, en vertinnegave eller en julegave når den tiden nærmer seg. Det er bare å advare, disse blir farlig gode!
Dette trenger du:
Sjokoladelaget:
200 g melkesjokolade
1 god ss peanøttsmør
Peanøttlaget:
60 g usaltet smør
2,5 dl sukker
4 ss vikingmelk
1 glass marshmallowfluff eller en pakke marshmallows smeltet
2 gode ss peanøttsmør
175 g peanøtter
Karamellaget:
300 g karamell, hjemmelaget eller smeltet smørbukk.
Smelter du smørbukk i kjele er det lurt å ha 3-4 ss vikingmelt i, sli at det blir riktig konsistens.
Sjokoladelaget:
200 g melkesjokolade
1 god ss peanøttsmør
Slik gjør du:
Dekk en 25x35 cm form med aluminiumsfolie.
Smelt sjokolade og peanøttsmør på svak varme og ha det over i formen. La blandingen stå kaldt til den er stiv.
Mens sjokoladen stivner lager du peanøttlaget. Smelt smør og sukker sammen med vikingmelk, og la det koke til sukkeret er løst opp. Ca 5 minutter på medium varme. Tilsett så marsmallowfluff og peanøttsmør. Bland godt før du tar det av platen. Tilsett til slutt peanøttene. Ha blandingen over sjokoladen. Sett i kjølskapet til avkjøling.
Lag karamell/smelt smørbukk når peanøttlaget er sivnet og ha det over. Avkjøl.
Tilslutt lager du et sjokolaldelag igjen og har det på toppen.
Jeg lot hele stå over natten i kjøleskapet, men det er nok ikke nødvendig. Når sjokoladelaget er stivnet kan du skjære opp i passe biter.
Når alt er klappet og klart er det bare å nyte disse herlighetene!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Kjære vene Gunn. Disse skal jeg jammen lage for de så fantastisk gode ut. Prosjekt snickers i vinterferien;-)
SvarSlettMvh Malene
http://malenesmaktmat.blogspot.no
Takk for det, Malene! Håper du får en flott ferie :)
SlettGunn-Helen