torsdag 12. september 2013

Eltefritt brød med parmasan og pepper


Dette brødet er blitt en skikkelig favoritt. Det er perfekt til supper, salater, omelett og ikke minst til en skikkelig blings. Oppskriften fant jeg i Mat på Bordet sin kokebok "Eltefritt brød og himmelske kaker". Her kommer min versjon av oppskriften med noen små endringer i forhold til den orginale.

Dette trenger du: 
500 g hvetemel
75 g parmesan, revet
2 ts kvernet pepper
1 ts salt
1/2 ts tørrgjær
2 ss olivenolje
3,5 dl vann


Slik gjør du:
Bland det tørre i en bakebolle. Bland olivenolje og vann og ha det over melblandingen. Rør forsiktig sammen til en klissete deig. Dekk bakebollen til med plast og la den stå på kjøkkenbenken i 12-18 timer.

Strø mel på et bakepapir og ha deigen over. Brett deigen til den blir fast og klarer å holde sin egen form. Det krever som oftest litt mel. Legg deigen med bretten ned (pass på å ha litt mel under) og dekk til. La den hvile i 2 timer.

Når det er 30 min igjen av hviletiden setter du jerngryten inn i ovnen på 250 grader. Når deigen er ferdig hvilt tar du gryten ut av ovnen og har brøddeigen over i den. Bretten kommer da opp. Sett på lokket og ha gryten tilbake i ovnen.

Etter 30 minutter på 250 grader tar du av lokket og senker temperaturen til 200. Stek videre i 15 minutter.


Ta brødet ut av gryten og la det avkjøle seg på rist.


 Enjoy!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...