Dette brødet er blitt en skikkelig favoritt. Det er perfekt til supper, salater, omelett og ikke minst til en skikkelig blings. Oppskriften fant jeg i Mat på Bordet sin kokebok "Eltefritt brød og himmelske kaker". Her kommer min versjon av oppskriften med noen små endringer i forhold til den orginale.
Dette trenger du:
500 g hvetemel
75 g parmesan, revet
2 ts kvernet pepper
1 ts salt
1/2 ts tørrgjær
2 ss olivenolje
3,5 dl vann
Slik gjør du:
Bland det tørre i en bakebolle. Bland olivenolje og vann og ha det over melblandingen. Rør forsiktig sammen til en klissete deig. Dekk bakebollen til med plast og la den stå på kjøkkenbenken i 12-18 timer.
Strø mel på et bakepapir og ha deigen over. Brett deigen til den blir fast og klarer å holde sin egen form. Det krever som oftest litt mel. Legg deigen med bretten ned (pass på å ha litt mel under) og dekk til. La den hvile i 2 timer.
Når det er 30 min igjen av hviletiden setter du jerngryten inn i ovnen på 250 grader. Når deigen er ferdig hvilt tar du gryten ut av ovnen og har brøddeigen over i den. Bretten kommer da opp. Sett på lokket og ha gryten tilbake i ovnen.
Etter 30 minutter på 250 grader tar du av lokket og senker temperaturen til 200. Stek videre i 15 minutter.
Ta brødet ut av gryten og la det avkjøle seg på rist.
Enjoy!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar