fredag 20. september 2013

Superkjappe eltefrie rundstykker i muffinsbrett


Det er utallinge måter du kan få nystekte rundstykker til frokost på. Du kan kaldheve dem eller du kan lage eltefrie ciabattaer for eksempel. Alle rundstykkeoppskrifter kan du finne HER. Men er kommer oppskriften som tar kaka på de fleste når det gjelder tilbredingstid. Klarer du å avse 10 minutter, samt vente ca 30 min på at rundstykkene stekes før frokost har du en vinner. Ta en dusj, lag kaffe og dekk bordet så er de nystekte rundstykkene klare. Jeg lover, du kommer til å elske dem!

Dette trenger du:
500 g mel ( jeg bruker 200g rug og 300g hvetemel)
1/4 ts tørrgjær
1 god ts salt
4 dl vann
Solsikkefrø

Slik gjør du:
Kvelden før rører du sammen alle ingrediensene med unntak av solsikkefrøene. Deigen bør få minst 12 timer på å heve, men kan gjerne få opptill 18.

Neste morgen finner du fram et muffinsbrett, har litt mel i bunnen  av hver form og fordeler deigen. Pensl med litt vann og ha solsikkefrøene på toppen. Sett brettet inn i en kald ovn, sett ovnen på 200 grader og vent ca 30 minutter til rundstykkene er blitt gyldene.

La de avkjøle et par minutter før du tar de ut av formen og vips så har du ferske rundstykker på 1-2-3.


Ha en strålende helg! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...