søndag 8. september 2013

Eltefritt solsikkebrød


Jeg har fått et nytt favorittbrød. Det ble laget første gang denne uken da noen av jentene kom på kveldsmat. Brødet ble borte den kvelden, og det første jeg gjorde når de hadde dratt var å sette en ny deig. Måtte bare ha mer. Så her kommer oppskriften, jeg lover du vil elske det!

Dette trenger du: 
350 g hvetemel
150 g sammalt hvete
50 g solsikkekjerner + litt til pynt
1 ts salt
1/2 ts tørrgjær
1 ss maltekstrakt
3,5 dl vann


Slik gjør du:
Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Bland maltekstraktet med vannet og rør det forsiktig inn i melet. Deigen skal nå være ganske klissete. La deigen stå i 12-18 timer på kjøkkenbenken under plast.

Strø mel på et bakepapir og ha deigen over. Brett deigen til den blir fast og klarer å holde sin egen form. Det krever som oftest litt mel. Legg deigen med bretten ned og dekk til. La den hvile i 2 timer.

Når det er 30 min igjen av hviletiden setter du jerngryten inn i ovnen på 250 grader. Når deigen er ferdig hvilt tar du gryten ut av ovnen og har brøddeigen over i den. Bretten kommer da opp. Strø på litt solsikkekjerner, sett på lokket og ha gryten tilbake i ovnen.

Etter 30 minutter på 250 grader tar du av lokket og senker temperaturen til 200. Stek videre i 15 minutter.

Ta brødet ut av gryten og la det avkjøle seg på rist.


Enjoy! 

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...