torsdag 19. september 2013

Gulrotsuppe med krutonger


Gode supper er proppfulle av smak og av grønnsaker. De er varmende og mettende. Og ikke minst, de er perfekte som raske hverdagsmiddager nå på høsten. Her kommer min oppskrift på gulrotsuppe med litt potet sammen med hjemmelagde krutonger. Krutonger er den perfekte måten å bli kvitt tørt brød på, og oppskrift kan du finne HER. Bruk krydder etter ønske, og selvfølgelig etter hva du skal servere de til.

Dette trenger du:
1 løk, finhakket
400 g gulrot (ca 4 mediumstore), skrelt i grove biter
1 medium stor potet, skrelt i grove biter
1 grønnsaksbuljongterning
Salt
Pepper
Olje

Slik gjør du:
Fres løk i en kjele med litt olje til den er blitt myk. Ha i gulrot og potet. Hell over så mye vann at grønnsakene dekkes. Tilsett buljongterningen og kok opp.

Når grønnsakene har blitt møre siler du av vannet. Men husk å ikke kast det. Kjør løk, gulrot og potet til en glatt pure med stavmikser. Tilsett litt og litt av kokevannet til du får den konsistensen du ønsker.

Gi suppen et oppkok og smak til med salt og pepper.

Server suppen med krutonger og gjerne litt gressløk på toppen.


Enjoy! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...