Dette er en rett som passer godt både til hverdags og til
fest. Jeg har servert den her hjemme som en vanlig middag til oss to, men også
når vi har fått besøk. Dette er en rett som i grunn passer året rundt, men
kanskje ekstra god og varmende nå på høsten.
Dette trenger du (4 personer):
Pasta:
5 sjalottløk
5 hvitløkfedd
4 små chili, uten frø
½ ts gurkemeie
50 g fersk ingefær
2 korianderrøtter
15 korianderfrø
6 dl kokosmelk
6 dl kyllingkraft (eventuelt vann+buljong)
2 ss soyasaus
35-40 g palmesukker
4 kyllingbryst
150 g eggnudler
Til pynt:
Vårløk
Koriander
Sjalottløk
Slik gjør du:
Først lager du pastaen. Bak sjalottløk og hvitløk (med
skall) i ovnen på 180 grader til de er myke. Avkjøl og trykk ut innholdet. Mos
dette i en morter (eller foodprosessor/stavmikser) med de andre ingrediensene
til du har en fin pasta.
Fres pastaen i en kjele med litt olje. Tilsett kokosmelk og
kraft. Kok opp og la det koke i ca 20 minutter. Smak til med soyasaus og
sukker.
Når curryen nærmer seg ferdig steker du kyllingbrystene og
lar de hvile fram til du skjærer dem i skiver for servering.
Kok nudlene i godt saltet vann i ca 3 minutter.
Legg opp nudler på tallerken sammen med curry og kylling.
Topp tilslutt med vårløk, koriander og sjalottløk.
Enjoy!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar