mandag 28. oktober 2013

Kjøttboller og couscous fra Raske Retter


Matbloggsentralen har en utfordring gående i disse dager hvor vi skal ta utgangspunkt i Raske Retter sine krydderblandinger og lage vår egen vri på raske middagsretter. Raske Retter er en serie med økologiske krydderblandinger uten kunstige tilsetningstoffer. Perfekt til en travel hverdag med andre ord.

Kryddermiksen jeg skal ta for meg i dag er svinekjøtt sambal som jeg har valgt å gjøre om til kjøttboller med couscous. Et velsmakende måltid som kan lages på under 30 minutter!

Dette trenger du (2 personer):
100 g couscous, tilberedt etter anvisning på pakken
Olje
Saft fra 1/2 sitron
1 neve frisk mynte, grovhakket
1 neve frisk koriander, grovhakket
1 fedd hvitløk, finhakket

1 pakke svinekjøtt sambal kryddermiks
400 g kjøttdeig
1/2 løk, finhakket
Fløte

1,5 dl creme fraiche

Friske urter til pynt

Slik gjør du:
Lag couscousen etter anvisning på pakken. Bland sammen sitronsaft, olje, hvitløk og urter og ha dette over couscousen. La den stå og trekke i dressingen til resten av måltidet er klart.

Bland kryddermiks 1 med kjøttdeig og løk. Spe til med litt fløte for riktig konsistens. Form deigen til små kjøttboller. Stek kjøttbollene til de er gjennomstekte.

Mens kjøttbollene steker blander du creme fraiche med kryddermiks 2.

Server kjøttboller med couscous og creme fraiche dressing. Pynt gjerne med litt friske urter.


Enjoy! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...