Denne oppskriften må du prøve! Curry er utrolig varmende og godt nå på høsten og sammen med fisk er dette et knallmåltid. Jeg er helt sikker på at selv fiskeskeptikern vil like denne utgaven. Det er heller ikke en av de værste curryene med tanke på ingredienser og tidsbruk, så helt perfekt som et hverdagsmåltid!
Dette trenger du (2 personer):
300 g seifilet (2 stykker)
Saltlake:
2 dl vann
2 ss salt
Til panering:
1 egg, vispet
3 ss brødsmuler
1 ts sesamfrø
Curry:
2 små chili uten frø
2 sjalottløk
3 små hvitløksfedd
2 korianderrøtter
1/2 ss gurkemeie
1/2 ts pepper
1/2 ss korianderfrø
Litt muskatt
1/2 ts salt
Olje til steking
2,5 dl kokosmelk
100 g langbønner
Korianderblader til pynt
Slik gjør du:
Kok opp vann til saltlaken og tilsett saltet. Avkjøl. Legg fisken i kald saltklake i 30 minutter.
Kutt alle grønnsakene grovt og mos dem til en fin pasta i en morter sammen med krydderne.
Ha litt olje i en kjele og fres pastaen. Tilsett kokosmelk og la det småkoke i 15-20 minutter.
Skyld og tørk av fisken før du dypper i egget. Vend så i brødsmuler og sesamfrø og stek den i en panne med litt olje.
Kutt bønnene i passe biter og ha de i curryen. La de koke i 2-3 minutter.
Server fisken sammen med curryen. Pynt gjerne med noen korianderblader.
Enjoy!
Dette så kjempegodt ut, og må absolutt prøves! :)
SvarSlettVeldig fin blogg du har :)
Tusen takk for det :)
Slett