Helt siden jeg var liten har jeg spist masse fjellørret. Hver år har det blitt fisket store mengder fjellørret på hytta. Det var på menyen i hvert fall en gang i uken når jeg vokste opp. Selv om mammas ørret er fantastisk ble det kanskje litt mye hjemme til tider og jeg tror det tok noen år fra jeg flyttet hjemmefra til jeg lagde fjellørret på egen hånd. Men nå setter jeg veldig pris på all fisken jeg har i fryseren. Her er det mange velsmakende måltider som venter utover høsten og vinteren!
Som jeg skrev i går er det en utfordring gående hos Matbloggsentralen i samarbeid med Raske Retter. Her tar jeg for meg Kylling thai kryddermiksen. Resultatet ble en rask og god middag, og du kan gjerne bytte ut fjellørreten med ørret eller laks. Her kommer oppskriften:
Dette trenger du (2 personer):
250 g fjellørret, uten skinn og bein
1 paprika, i strimler
Olje til steking
2 dl kokosmelk
Limesaft
Kylling Thai-krydderblanding fra Raske Retter
120 g eggnudler, tilberedt etter anvisning på pakken
Vårløk, chili, koriander og sesamfrø til garnetyr
Gni fisken inn med kryddermiks 1. Fres paprika i litt olje til den blir myk. Tilsett kokosmelk og kryddermiks 2. Smak til med litt limesaft.
Ha fisken over i en smurt ildfast form. Hell kokosmelkblandingen over og stek fisken i 5-6 minutter på 180 grader. Steketiden vil avhenge av tykkelsen på fileten.
Server fisken med eggnudler og topp det hele med finhakket vårløk, koriander, chili og sesamfrø.
Enjoy!
Nå fikk jeg ikke fatt på fjellørret, men oppskriften fungerte veldig godt med vild laks også. Tusen takk.
SvarSlettSå fint å høre! Laks og ørret er jo ganske like, så da er det bare å bruke det man får tak i :)
Slett