Denne retten lærte jeg først å lage når vi var på Taste of Oslo. Jeg har ikke skrevet noe om det bloggtreffet rett og slett fordi jeg ikke syns festilvalen var spesielt bra. Som alltid var det hyggelige bloggere, men resten var rett og slett en liten nedtur. Dyrt ble det og i og med at det var inngangspenger i tillegg til at det meste annet der inne kostet noe. En ting med festivalen som derimot var bra var Chef's Secrets hvor vi fikk være med å lage mat. Jeg likte denne oppskriften veldig godt, og tok vare på oppskriftsheftet. Og nå, en god stund etter festivalen skal jeg endelig få delt den med dere. Enjoy!
Dette trenger du (2 personer):
Kjøttboller:
200 g kjøttdeig av lam
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts tørket oregano
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/6 ts malt muskat
Couscous-salat:
100 g couscous, tilbredes etter anvisning på pakken
Dressing:
2 ss olje
1 fedd hvitløk
1 ss løk, finhakket
1 ss koriander, finhakket
1/6 ts malt kummin
1/4 ts malt korianderfrø
1 stilk vårløk, i ringer
8 jordbær, delt i 4
1/2 liten avocado
Saften av 1/2 lime
Salt
Pepper
Grovhakket pistasjnøtter, eller andre nøtter etter ønske
Yoghurtdressing:
4 ss matyoghurt
1/2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss ajvar
Salt
Pepper
Slik gjør du:
Bland sammen lammekjøtt og krydder. Lag boller og stek på middels varme i 8-10 minutter.
Couscous-salaten lager du ved å bland alle ingrediensene til dressingen og ha dette sammen med couscousen. Smak til med lime, salt og pepper.
Yoghurten lager du ved å blande ingrediensene sammen og smake til med salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar