tirsdag 3. desember 2013

Vårruller med dippsaus


Jeg tar et lite skritt bort fra juleforberedelsene og publiserer denne oppskriften på vårruller i dag. Hverdagsmat må man ha og for meg er det litt tidlig for julemiddager ennå. Denne oppskriften passer perfekt når du har andre ting å gjøre enn å lage mat, men samtidig har lyst på noe godt. Sunn og god fast-food på sitt beste! Og du, lag gjerne både dobbel og trippel porsjon når du første er i gang. Vårrullene kan godt fryses.


Dette trenger du (4 store): 
150 g kjøttdeig av svin
50 g gulrot, revet
50 g kål, finkuttet
½ sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 chili, finhakket
2 ts soyasaus
1 ts ketjap manis
Salt og pepper
Olje til steking
4 stk. vårrullpapir
1 ss olje til pensling

Dipsaus:
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss limesaft
1 ss hvitvinseddik
1 ss fiskesaus
1/4 ts salt
1/2 ss sukker
0,25 dl vann
1 ss fersk koriander, finhakket


Slik gjør du: 
Stek alle ingrediensene i litt olje til grønnsakene er blitt møre og kjøttdeigen er gjennomstekt. Avkjøl.

Mens fyllet avkjøles lager du dippsausen ved å blande alle ingrediensene sammen. Rør godt slik at sukkeret løses opp.

Legg 2 ss fyll midt på vårrullpapiret. Brett vårrullen sammen som en konvolutt. Fukt siste brett med litt olje slik at vårrullen blir «forseglet». Legg vårrullene på et stekebrett med bakepapir.

Pensle hver vårrull med litt olje. Stek de gyldne og sprø i ovnen på 200 grader i 15 minutter.


Enjoy! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...