torsdag 12. desember 2013

Ostekake med pepperkakebunn


Forrige helg var det duket for julebord med jentene og jeg hadde ansvaret for desserten. Siden jul skulle være tema bestemte jeg meg for å lage en julevri på oreokaka mi. I stedet for oreos ble det pepperkaker og med litt krydder i osteblandingen ble dette en skikkelig mektig slager.

Ønsker du en litt mindre mektig kake kan du lage en tynnere bunn ved å fjerne f.eks. 1/3 av pepperkakene og smøret.

Dette trenger du: 
300 g pepperkaker, finmalt (oppskrift kan du finne HER) + noen til pynt
120 g smeltet margarin, avkjølt
200 g Philadelphiaost
50 g sukker
2 dl melk
1,5 dl kremfløte, pisket
15 g gelatinpulver
2 ts kanel
1 ts malt ingefær
1/2 ts malt muskattnøtt
1/4 ts malt nelikk

Slik gjør du:
Bland knuste pepperkaker med smeltet smør og ha det over i en form (ca 25 x 35 cm). Skal du ha kaken ut fra formen igjen kan det være lurt å den dekke med plastfilm først.

Varm halvparten av melken i vannbad (over en kjele med kokende vann) og rør ut gelatinpulveret. Tilsett resten av melken.

Rør sammen philadelphiaost og sukker. Miks melken inn i osteblandingen og vend tilslutt inn krem og krydder.

Ha ostemassen over bunnen og sett kaken i kjøleskapet fram til servering. (Minimum 2-3 timer slik at kaken stivner.)

Før servering kan du pynte med litt ekstra pepperkaker. Kaka smaker også kjempegodt med noen bringebær om du har lyst på noe friskt ved siden av.


Enjoy!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...