mandag 14. april 2014

Appelsincurd


Curd er helt fantastisk. Det kan brukes som pålegg på scones eller rundstykker, som topping på yoghurt eller havregrøt eller som glasur på kake for å nevne noe. Du kan også bruke det på pavlova i tillegg til kremen for å få litt mer smak. I og med at det er påske har jeg laget appelsincurd. Perfek til frokostbordet og på toppen av sjokoladekaka.

Dette trenger du: 
6 eggeplommer
3,5 dl appelsinsaft/ 3 appelsiner
6 ss sukker
2 ts appelsinskall, finrevet
60 g kaldt smør, i terninger

Slik gjør du:
Ha appelsinsaft i en kjele og kok den til det er ca 1,1 dl igjen. Avkjøl litt.

Visp sammen eggeplommer, sukker og appelsinskall. Tilsett appelsinsaften litt og litt. 


Sett bollen over en kjele med kokende vann, men pass på at bollen ikke har kontakt med vannet. Da får du omelett.

Skru platen ned på svak varmen og rør i curden til den tykner. 

Avkjøl og ha over på et glass. 


 Oppbevar kjølig og nyt! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...